Slika prikazuje kolaž fotografij z računalniškega usposabljanja za odprtokodni pisarniški paket LibreOffice Writer na Društvu Most Žalec

Računalniško usposabljanje na Društvu Most Žalec

V sodelovanju z Društvom Most Žalec smo v okviru projekta https://www.na-prostem.si/ izvedli delavnico za uporabo prosto dostopnega računalniškega programa za urejanje besedil LibreOffice Writer. Učili smo se urejanja besedila in oblikovanja strani za projektno poročilo, vstavljanja kazala, slik, tabele in grafa. Jeseni načrtujemo še izvedbo delavnice za uporabo odprtokodnih računalniških programov za ustvarjanje predstavitev (LibreOffice Impress) in obdelavo preglednic (LibreOffice Calc).

Delavnica je potekala v prijetnem in sproščenem vzdušju. Več o vtisih z delavnice si lahko preberete na Facebook profilu Društva Most Žalec. Članicam društva se zahvaljujemo za organizacijo ter za veliko zanimanje in motiviranost na delavnici!

Projekt Na-prostem.si nudi podporo za uporabo odprtokodnih in prosto dostopnih računalniških programov tudi po zaključku delavnic. Več informacij o brezplačnih delavnicah je na voljo na povezavi https://www.na-prostem.si/usposabljanje.