Vabilo: Delavnica »Participativna okolja občin za boljšo povezanost z občani«

4PDIH vabi na sklop brezplačnih delavnic in usposabljanj za dvig digitalnih veščin zaposlenih v občinskih in mestnih upravah in drugih organizacij, katerih ustanoviteljice so občine. Na delavnici »Participativna okolja občin za boljšo povezanost z občani«, ki bo potekala v torek, 23. novembra, od 10h do 12h, bo Inštitut za elektronsko participacijo predstavil najbolj pogoste metode in spletna orodja za sodelovanje občanov, dejavnike uspeha ter razloge za nesodelovanje.

Na delavnici bomo ponudili odgovore na vprašanja kot npr. kako izbrati pravo orodje? Kako posodobiti že utečena, kot so na primer pogovorne ure z županom? Kako upravljati sporočila občanov, ki prispejo preko različnih orodij, da se delo ne podvaja?

Dvourna delavnica bo potekala v petih sklopih, po vsakem je predvidena razprava, daljšemu pogovoru pa je namenjen zadnji, šesti sklop:

  • Kratek uvod, zakaj je pomembno sodelovanje (dvosmerna komunikacija) občine z občani
  • Pregled obstoječih participativnih metod in spletnih orodij
  • Praktični prikaz najbolj pogostih orodij (pobude občanov, participativni proračun,…)
  • Dejavniki uspeha sodelovanja občanov
  • Razlogi za nesodelovanje občanov pri odločanju
  • Pogovor z udeleženci, odgovori na vprašanja, dodatne informacije, usmeritve

Delavnica bo potekala prek spletne storitve Google meet v torek, 23. novembra, od 10h do 12h.

Udeležba je brezplačna. Zaradi lažje organizacije delavnice je obvezna prijava na povezavi https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScStUYqjeCZZxqf5eWHIAKlkRXE8h5uUGzcvI9rWTW-zMMlsw/viewform.

Z željo, da bodo na delavnici predstavljene kar najbolj relevantne vsebine, lepo vabljeni, da s prijavnico sporočite svoje dileme, ideje, zadržke, težave, vprašanja.

Veselimo se vaše udeležbe, vljudno vabljeni!

Dodatne informacije o delavnicah in usposabljanjih 4PDIH so dostopne na povezavi https://4pdih.com/grow-with-google-delavnice/.

Naslovna slika: United Nations COVID-19 Response (Unsplash).