Zavod Inštitut za elektronsko participacijo - INePA

Slovensko
English language

Elektronska neposredna demokracija in oblikovanje vzporednega parlamenta

  • PDF

vabilo_eNDGibanje za pravično družbo (GPD), ostale skupine civilne družbe ter posamezniki so v soboto v Ljubljani organizirali srečanje na temo elektronske neposredne demokracije (eND) in povezovanja civilne družbe z namenom oblikovanja vzporednega parlamenta.

Ključne točke dnevnega reda so bile:
- eND (elektronska neposredna demokracija) – vsebinski koncepti neposredne demokracije, odločanja znotraj organizacij in širše, alternative sedanjemu sistemu, kaj in kako?;
- predstavitev izvedbenih možnosti za neposredno demokracijo doma in v svetu, nato posledično izbira ustreznega e-portala;
- VP (vzporedni parlament) – povezovanje sorodnih posameznikov in organizacij, CD iz polja "eko-socialne platforme".

Udeleženci srečanja so se dogovorili, da bodo nadaljevali s tehničnimi in vsebinskimi aktivnostmi za vzpostavitev spletnega portala elektronske neposredne demokracije ter da bodo njihovo delovanje predstavljali pod delovnim imenom Mreža za neposredno demokracijo.

Srečanja se bodo nadaljevala na mesečni ravni.


O nas

Prispevamo k razvoju demokracije in sodelovanju javnosti z družbeno inovativno uporabo interneta. Zavod INePA (Inštitut za elektronsko participacijo) je prva profesionalna nevladna organizacija na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje kompleksnih partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Spremljaj nas

Navigacija: Inštitut INePA Delovna področja
Komentarje omogoča aplikacija DISQUS