Zavod Inštitut za elektronsko participacijo - INePA

Slovensko
English language

Vabilo na javno razpravo "Pametne skupnosti in evropske digitalne storitve za razvoj Velenja"

  • PDF

IPAK Inštitut in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vabita na javno razpravo z naslovom »PAMETNE SKUPNOSTI IN EVROPSKE DIGITALNE STORITVE ZA RAZVOJ VELENJA«, ki bo potekala v sredo, 23. novembra 2016, ob 13. uri v SAŠA inkubatorju (Šaleška cesta 2, Velenje).

Namen javne razprave je opredeliti razvojne priložnosti za mesto Velenje in Šaleško regijo, katere prinašajo pametne skupnosti in enotni digitalni trg v Evropski uniji. Oboje je povezano z razvojem digitalnih veščin in rastjo digitalnega gospodarstva. Slednje temelji na prostem pretoku podatkov, digitalnih storitvah v oblaku, standardih in interoperabilnosti čezmejnega e-poslovanja. Ob tem se pojavljalo alternativni pristopi kot so sodelovalna ekonomija in kripto valute. V širši javnosti so omenjene teme manj poznane, zato se jih bomo v razpravi lotili s pomočjo naslednjih vprašanj:

  • Katera digitalna znanja potrebujemo na trgu digitalnih storitev?
  • Kakšna inovativna delovna mesta nam prinašata podatkovno gospodarstvo in industrija 4.0?
  • Kaj so pametne skupnosti in kakšen potencial imajo za razvoj Velenja in Šaleške regije?

Razpravo bo mogoče spremljati prek video prenosa in sodelovati v spletni klepetalnici na povezavi http://studio12.tv/vecEU-vecSLO.

Govorci javne razprave, 23. november 2016, 13.00-15.00

Zoran Stančič, vodja, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Marjan Turk, generalni direktor, Direktorat za informacijsko družbo na Ministrstvu za javno upravo

Peter Dermol, podžupan, Mestna občina Velenje

dr. Cvetka Tinauer, direktorica, EBA, Agencija za elektronsko poslovanje d.o.o.

Franjo Pustoslemšek, predsednik, Grozd eAlijansa

dr. Stanko Blatnik, zunanji sodelavec IPAK inštituta za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij ter predstavnik Mreže NVO za vključujočo informacijsko družbo

Razpravo bo moderiral mag. Simon Delakorda, direktor Inštituta za elektronsko participacijo.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi lažje organizacije prosimo za potrditev udeležbe prek spletne prijavnice http://www.1ka.si/a/107954 do torka, 22. novembra 2016.

Po zaključku razprave bo sledilo druženje ob prigrizku.

Spletni video prenos razprave omogoča Studio 12 – elektronski in TV medij www.studio12.si.

Vabilo na javno razpravo pdfVabilo_Velenje-digitalni_trg-23-11-2016.pdf290.38 KB.

Javna razprava poteka v okviru projekta Več Evrope, več Slovenije, katerega cilj je povečati prepoznavnost Evropske unije in evropskih vsebin v širši slovenski javnosti. Projekt poteka v sodelovanju med Predstavništvom Evropske komisije v Ljubljani, Inštitutom za elektronsko participacijo, Zavodom za upravno poslovanje, Inštitutom za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij, Studijem 12 - elektronskim in TV medijem in Mrežo nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo.

Logotipi Velenje

O nas

Prispevamo k razvoju demokracije in sodelovanju javnosti z družbeno inovativno uporabo interneta. Zavod INePA (Inštitut za elektronsko participacijo) je prva profesionalna nevladna organizacija na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje kompleksnih partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Spremljaj nas

Navigacija: Inštitut INePA Novice Vabilo na javno razpravo "Pametne skupnosti in evropske digitalne storitve za razvoj Velenja"
Komentarje omogoča aplikacija DISQUS