Zavod Inštitut za elektronsko participacijo - INePA

Slovensko
English language

VABILO: »Mreženje nevladnih organizacij za vzpostavitev vključujoče informacijske družbe«

  • PDF

nvo vid barvo pokoncnoVsebinska mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID) vas lepo vabi na predstavitev in srečanje »Mreženje nevladnih organizacij za vzpostavitev vključujoče informacijske družbe«, ki bo v torek, 23. decembra 2014, od 16. do 18. ure v sejni sobi Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS), Povšetova ulica 37 v Ljubljani (4. nadstropje).

Namen dogodka je predstaviti načrtovane aktivnosti vsebinske mreže in izmenjati pričakovanja glede njenega delovanja ter načinov vključevanja zainteresiranih NVO, ob enem pa bo srečanje tudi priložnost za medsebojno spoznavanje. Mreža želi vzpostaviti sektorsko povezanost NVO, zagovarjati boljše politične odločitve in vplivati na področno zakonodajo, informirati in ozaveščati širšo javnost o vplivu in tveganjih informacijsko-komunikacijskih tehnologij na kakovost življenja ter prispevati k razvoju novih spletnih storitev, izboljševanju informacijskih znanj, veščin in kapacitet ter prenosu dobrih praks za učinkovitejše delovanje NVO. Mreža bo zagovarjala digitalno enakost in zasebnost, človekove pravice in nevtralnost na internetu, odprto vlado, podatke in formate ter nove komunikacijske prakse, kot so soustvarjanje, odprto inoviranje in demokratična e-participacija.

Program srečanja:
- predstavitev namena in ciljev vsebinske mreže;
- predstavitev načrtovanih aktivnosti mreže in podpornih storitev za NVO;
- prikaz spletne strani in profilov mreže na družbenih omrežjih;
- razprava o delovanju mreže, pričakovanjih NVO in načinih sodelovanja.

Vabljeni predstavniki nevladnih organizacij (društev, zasebnih zavodov, ustanov ter vsebinskih mrež in regionalnih stičišč), ki ste neposredno ali posredno aktivni na področju informacijske družbe oz. vas zanima sodelovanje v vsebinski mreži.

Lepo prosimo za potrditev udeležbe na elektronski naslov mateja.delakorda@inepa.si do petka, 19. decembra 2014.

Srečanje bo potekalo v predprazničnem času, zato bo udeležencem na voljo osvežitev v obliki prigrizkov in sokov.

Dodatne informacije o pričakovanjih NVO, ki so že izrazile podporo vsebinski mreži, so dostopne tukaj.

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo,

mag. Simon Delakorda (Inštitut za elektronsko participacijo)
Andrej Vernekar (Društvo uporabnikov Linuxa Slovenije - Kiberpipa)
Vid Tratnik (Kulturno izobraževalno društvo PiNA)
Zoran Mihajlović (Studio 12 - elektronski in TV medij)

Projekt "Vsebinska mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo" delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov; razvojne prioritete "Institucionalna in administrativna usposobljenost"; prednostne usmeritve "Spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga".
ESS-logoMJU-logo

O nas

Prispevamo k razvoju demokracije in sodelovanju javnosti z družbeno inovativno uporabo interneta. Zavod INePA (Inštitut za elektronsko participacijo) je prva profesionalna nevladna organizacija na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje kompleksnih partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Spremljaj nas

Navigacija: Inštitut INePA Novice VABILO: »Mreženje nevladnih organizacij za vzpostavitev vključujoče informacijske družbe«
Komentarje omogoča aplikacija DISQUS