Zavod Inštitut za elektronsko participacijo - INePA

Slovensko
English language
Iskana beseda: Število rezultatov: 2
Oznaka: sporočilo Razvrsti

Sporočilo za javnost ob zaključku projekta "Z e-participacijo do vključujoče Evrope"(74.57 Kb), 27. oktober 2014.

Sporočilo za javnost ob Mednarodnemu dnevu telekomunikacij in informacijske družbe(96.14 Kb), 17. maj 2013.

Sporočilo za javnost: Sporno sankcioniranje očitanih kršitev volilnega molka na Facebooku, 16. januar 2013.

Sporočilo za javnost: Demokracija zahteva, da državljani sodelujejo! Tiskovna konferenca Državljanska participacija v Evropske parlamentu, Hiša EU, Ljubljana, 29. junij 2012.

Sporočilo za javnost: Sporazum ACTA lahko omeji uporabo interneta v demokratičnih procesih, 27. januar 2012.

 Uvodni nagovor k strokovni razpravi "Moč ozaveščenega državljanstva v krizi demokracije" (74.35 Kb) ob 4. obletnici delovanja Inštituta za elektronsko participacijo, 5. oktober 2011.

 Sporočilo za javnost ob predstavitvi nove spletne strani Inštituta za elektronsko participacijo (80.24 Kb), 16. september 2011.

 Odprto pismo medijem glede napačne uporabe besede heker (38.03 Kb), 9. avgust 2010.

 Sporočilo za javnost ob naznanitvi Kodeksa dobrih praks vključevanja civilne družbe v procese odločanja s strani Sveta Evrope (88.27 Kb), 27. oktober 2009.

 Obvestilo za javnost in medije: Podpora informatizaciji nevladnih organizacij v Sloveniji OKNO – ODPRTA KODA ZA NEVLADNE ORGANIZACIJE (122.10 Kb), 15. junij 2009.

 Evropske volitve: Kateri kandidati/tke se prek svetovnega spleta odzivajo na pričakovanja in predloge volivcev/k? (69.07 Kb), 3. junij 2009.

 Sporočilo za javnost ob evropskem dnevu eParticipacije (72.00 Kb), 4. marec 2009.

Inštitut za elektronsko participacijo ob Mednarodnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe, katerega namen je ozaveščati o možnostih uporabe interneta in ostalih informacijsko-komunikacijskih tehnologij za izboljševanje kakovosti življenja, opozarja na krepitev demokratičnih tveganj na področju globalnega nadzora nad internetom, digitalne neenakosti in poblagovljanja interneta. Pri tem izpostavlja otežene pogoje sodelovanja organizirane civilne družbe v postopkih sprejemanja predpisov, ki se nanašajo na razvoj in delovanje digitalne družbe v Sloveniji.

Projekti

Dnevi-VID-2015-informacijska-druzba


Mreza-NVO-VID-tehnologije


e-participacija-evropska-unija


Evropska drzavljanska pobuda


puzzled by policy


Ljudski protesti na svetovnem spletu

E-novice INePA

Arhiv Novic >>

Kontakt

Naslov: Povšetova ulica 37, 1000 Ljubljana
Tel: (+386) 41 365 529
E-pošta: info@inepa.si

Uspešne prakse

Državljanski forum Evropske razprave
e-participacija.si
predsedovanje.si

O nas

Prispevamo k razvoju demokracije in sodelovanju javnosti z družbeno inovativno uporabo interneta. Zavod INePA (Inštitut za elektronsko participacijo) je prva profesionalna nevladna organizacija na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje kompleksnih partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Spremljaj nas

Navigacija: Home