Zavod Inštitut za elektronsko participacijo - INePA

Slovensko
English language

INePA na mednarodni konferenci e-Demokracija

  • PDF

INePA-Ohrid-e-demokracija-2011Med 25. in 27. septembrom je na Ohridu v Republiki Makedoniji potekala druga ponovitev največje regionalne konference na temo elektronske demokracije v jugovzhodni Evropi z naslovom „e-Democracy Conference 2011 ICT – a driver for improving democracyhttp://www.edemocracy.mk.

Konference se je udeležilo več kot 100 vodilnih predstavnikov univerz, IKT podjetij in civilne družbe ter 30 delegacij parlamentov in vlad iz petnajstih držav v regiji.

Inštitut za elektronsko participacijo (INePA) je na konferenci sodeloval z vabljenim predavanjem e-Participation. Hkrati je bila direktorju inštituta mag. Simonu Delakordi zaupana vloga moderatorja strokovnega panela z naslovom Elektronska demokracija in elektronska participacija.

Cilj letošnje konference, ki sta jo organizirala Centre for eGovernance Development for South East Europe (CeGD) in Nextsense, je bil povezati različne deležnike in vzpostaviti trajno obliko izmenjave znanja, izkušenj, praks in rezultatov na področju e-demokracije v regiji.

Ključne teme letošnje konference so bile:
- nastajajoče tehnologije za e-demokracijo,
- varnostni vidiki rešitev za e-demokracijo,
- vzpostavljanje k državljanom usmerjene vlade,
- e-Parlament 2010-2020,
- uporaba socialnih omrežji v javni upravi,
- strategije za spodbujanje sodelovanja državljanov,
- upravljanje sprememb in transformacije v e-upravi,
- interoperatibilnost med javnimi institucijami,
- projektno vodenje v e-upravi.

Konferenca e-Democracy je hkrati obeležila 15. september kot Mednarodni dan demokracije. Več informacij o konferenci je dostopnih prek spletne povezave http://www.edemocracy.mk.

O nas

Prispevamo k razvoju demokracije in sodelovanju javnosti z družbeno inovativno uporabo interneta. Zavod INePA (Inštitut za elektronsko participacijo) je prva profesionalna nevladna organizacija na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje kompleksnih partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Spremljaj nas

Navigacija: Home
Komentarje omogoča aplikacija DISQUS