Zavod Inštitut za elektronsko participacijo - INePA

Slovensko
English language

Vabilo k sodelovanju na konferenci ACTA – ACTIVE CITIZENS TAKE ACTION

  • PDF

INePA-ACTA-Power-and-the-internet-3Vabimo vas, da na mednarodni konferenci ACTA - Active Citizens Take Action, ki bo potekala 15. in 16. marca v Mariboru, sodelujete z vašim prispevkom, predavanjem, individualno ali skupinsko predstavitvijo, izvedbo okrogle mize ali praktične delavnice.

Konferenca v okviru mednarodnega partnerskega projekta, katerega vodi Za in proti, zavod za kulturo dialoga, bo namenjena teoretskim razmislekom in empirični refleksiji aktualnega političnega dogajanja na internetu z vidika regulacije, zasebnosti in nadzora na internetu ter interneta kot orodja demokracije, političnega aktivizma in ljudskih protestov. Aplikativni vidiki konference bodo namenjeni praktičnim predstavitvam in delavnicam, povezanimi s participacijo in sodelovanjem v procesih odločanja, zagovorništvom ter uporabo interneta za aktivno državljanstvo.

Udeleženci konference bodo pozornost namenili tudi izzivom novih demokratičnih gibanj v Sloveniji in Evropi, analizirali prednosti in slabosti predstavniške in neposredne demokracije, izpostavili nove poti urejanja družbenih zadev z vidika vloge aktivnega državljana in interneta.

Konferenčne metode bodo različne, od zelo teoretskih prispevkov in predavanj do okroglih miz, delavnic, debat, saj je dogodek namenjena strokovnjakom, aktivistom, nevladnim organizacijam, mladim in najširši javnosti. Jezik konference je angleški.

Povzetki predstavitev bodo objavljeni v programski knjižici konference, celotni prispevki pa bodo dostopni v elektronskem zborniku konference.

Prosimo vas, da zaradi lažje izvedbe programa potrdite vaš interes za sodelovanje na konferenci z izpolnjeno prijavnico in nam jo pošljete do 11. marca na naslov: info@inepa.si.

Za več informacij o prijavi lahko pokličete na 040 738 061 (Mateja).

Udeležba na konferenci je brezplačna.

Glavni organizator konference je Za in proti, zavod za kulturo dialoga, projekt pa je podprt s strani Evropske unije, Evropa za državljane, Akcija 2, Aktivna civilna družba v Evropi.

Več:
Prijavnica
Razprava The Power and the Internet

O nas

Prispevamo k razvoju demokracije in sodelovanju javnosti z družbeno inovativno uporabo interneta. Zavod INePA (Inštitut za elektronsko participacijo) je prva profesionalna nevladna organizacija na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje kompleksnih partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Spremljaj nas

Navigacija: Home
Komentarje omogoča aplikacija DISQUS