Zavod Inštitut za elektronsko participacijo - INePA

Slovensko
English language

Evropska državljanska pobuda: vez med državljani in Evropsko unijo

  • PDF

Evropska-drzavljanska-pobuda-SI

V Centru Evropa je potekal posvet Evropska državljanska pobuda: vez med državljani in Evropsko unijo z namenom informiranja javnosti o novi državljanski pravici, s katero bo lahko milijon državljanov iz vsaj četrtine držav članic EU (zaenkrat to pomeni sedem držav) neposredno pozvalo Evropsko komisijo k pripravi ustreznih zakonodajnih aktov. Uporabljati se bo začela 1. aprila 2012.

Razpravljali so mag. Mojca Kleva, poslanka v Evropskem parlamentu; dr. Alenka Žužek Nemec, Direktorat za e-upravo in upravne procese Ministrstva za javno upravo RS; mag. Simon Delakorda, direktor Inštituta za elektronsko participacijo Inepa; dr. Matej Accetto, docent za evropsko pravo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in Lenart J. Kučić, novinar časnika Delo.

Evropska komisija je istega dne predstavila spletno stran o evropski državljanski pobudi  z dodatnimi informacijami: http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/welcome?lg=sl.

Tudi Inštitut za elektronsko participacijo je že pripravil spletno mesto www.evropske-pobude.si v podporo evropski državljanski pobudi z namenom informiranja in vključevanja širše javnosti v procese evropske državljanske pobude kot mehanizma participativne demokracije.

Več informacij o dogodku:

Center Evropa - fotogalerija
V Bruslju in Ljubljani o evropski državljanski pobudi. STA/Siol.net. 

O nas

Prispevamo k razvoju demokracije in sodelovanju javnosti z družbeno inovativno uporabo interneta. Zavod INePA (Inštitut za elektronsko participacijo) je prva profesionalna nevladna organizacija na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje kompleksnih partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Spremljaj nas

Navigacija: Home
Komentarje omogoča aplikacija DISQUS