Zavod Inštitut za elektronsko participacijo - INePA

Slovensko
English language

Prejeli nagrado na mednarodni konferenci CEEEGOV DAYS 2014

  • PDF

ceeegovdays2014Maja je v Budimpešti potekala konferenca z naslovom Central and Eastern European eGov Days 2014. Inštitut za elektronsko participacijo je na konferenci sodeloval s strokovnim člankom Elektronska participacija in nevladne organizacije ter v kategoriji študije primerov in empirične raziskovalne naloge tudi prejel nagrado. Prispevek, ki predstavlja rezultate spletne ankete, s pomočjo katere se je opredelilo izzive e-participacije in potrebe organizacij, ki so članice mreže Central and Eastern European Citizens Network (CEE CN), je dostopen v angleškem jeziku: Electronic Participation and Non-Governmental Organisations in Central and Eastern Europe.

V članku so predstavljeni rezultati spletne ankete med nevladnimi organizacijami (NVO) v mreži CEE CN, katere cilj je bil identificirati njihove izzive in potrebe na področju elektronske participacije. Rezultati raziskave, ki je potekala med letoma 2011 in 2012, so kot ključne izpostavili ne-tehnološke vidike uporabe interneta za krepitev demokratične udeležbe. Vzpostavljanje družbenih pogojev ter človeških kapacitet (oblikovanje skupnosti, izmenjave praks, ozaveščanje, pridobivanje veščin, kadrov in financ) predstavlja glavne izzive za NVO na področju e-participacije. Raziskava ugotavlja, da nevladne organizacije v praksi težko uresničujejo kiber-optimistične predpostavke o elektronski javni sferi, zato kot primernejšega za razumevanje delovanja nevladnih organizacij v digitalnem okolju predlaga kiber-realistični pojasnjevalni okvir.

 

Projekti

Smart eDemocracy Against Fake News


Mreza-NVO-VID-tehnologije


Pametni glas NVOPametni glas NVO


European Citizens Crowdsourcing


Dnevi-VID-2015-informacijska-druzba


e-participacija-evropska-unija


Evropska drzavljanska pobuda


puzzled by policy


Ljudski protesti na svetovnem spletu

E-novice INePA

Arhiv Novic >>

Kontakt

Naslov: Povšetova ulica 37, 1000 Ljubljana
Tel: (+386) 41 365 529
E-pošta: info@inepa.si

Uspešne prakse

Državljanski forum Evropske razprave
e-participacija.si
predsedovanje.si

O nas

Prispevamo k razvoju demokracije in sodelovanju javnosti z družbeno inovativno uporabo interneta. Zavod INePA (Inštitut za elektronsko participacijo) je prva profesionalna nevladna organizacija na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje kompleksnih partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Spremljaj nas

Navigacija: Home
Komentarje omogoča aplikacija DISQUS