Zavod Inštitut za elektronsko participacijo - INePA

Slovensko
English language

Napoved: Mednarodna konferenca e-Demokracija 2012

  • PDF

e-Demokracija-2012 Tretja izvedba mednarodne konference e-Demokracija 2012, ki se je uspešno uveljavila kot osrednji dogodek na področju e-demokracije v regiji, bo potekala med 23. in 25. septembrom na Ohridu v Republiki Makedoniji. Na konferenci bo s strokovnim prispevkom sodeloval tudi Inštitut za elektronsko participacijo.

Cilj konference e-Demokracija je prek izmenjave, prenosa in razprave o konceptih, izkušnjah in vedenju širiti idejo e-demokracije v srednji, južni in vzhodni Evropi ter povezovati njene podpornike in zagovornike.

Program letošnje konference postavlja v ospredje družbene in tehnološke vidike spremljanja in odzivanja na hitro spreminjanje zakonodaje, upravljanja življenjskega cikla politik in programov, spremljanja preglednosti oblikovanja politik in delovanja institucij, oblikovanja strategij na področju e-demokracije ter inovativnih pristopov pri krepitvi participacije javnosti na parlamentarni, vladni in civilno družbeni ravni, s poudarkom na nevladnih organizacijah.

Vpogled v aktualne trende na področju e-demokracije bodo podali vabljeni govorci iz vrst  vidnejših in uglednih regionalnih in globalnih oblikovalcev politik ter vodilnih strokovnjakov na področju e-demokracije.

Organizator konference je Nextsense, skupaj z regionalnimi partnerji.

Sorodni prispevki:

INePA na mednarodni konferenci e-Demokracija 19. oktober 2011
Delakorda, Simon. 2011. Electronic Participation. e-Democracy Conference. Ohrid, Republic of Macedonia, 25-27th September 2011.
Delakorda, Simon. 2010. E-participation: better parliament-to-citizens communication. e-Democracy Conference. Ohrid, Republic of Macedonia, 12-14th September 2010.
Napoved: Bled eConference 17. do 20. junij http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/152-napoved-bled-econference-2012-e-participation.html
4. Mednarodna konferenca o elektronski participaciji

Mednarodna konferenca o e-demokraciji in odprti vladi 2012

Viri:

e-Democracy Conference
Facebook e-Democracy Conference
Twitter e-Democracy Conference
You Tube e-Democracy Conference
Flick e-Democracy Conference 2012

O nas

Prispevamo k razvoju demokracije in sodelovanju javnosti z družbeno inovativno uporabo interneta. Zavod INePA (Inštitut za elektronsko participacijo) je prva profesionalna nevladna organizacija na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje kompleksnih partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Spremljaj nas

Navigacija: Home
Komentarje omogoča aplikacija DISQUS