Zavod Inštitut za elektronsko participacijo - INePA

Slovensko
English language

Evropa odslej na Polipedia.eu

  • PDF

polipedia_eu_logo_1PoliPedia.eu je orodje, zasnovano na primeru socialnega omrežja, ki omogoča mladim, da se vpletejo v civilno politično participacijo. Je projekt, ki želi doseči bazo znanja na področju politike in demokracije po načelu ustvarjalnega sodelovanja med vrstniki (wiki).

Tem se na ta način omogoči pridobivanje novih znanj in kompetenc, potrebnih za aktivno participacijo v demokratičnem življenju. Osrednji cilj projekta je vzpostavitev spletnega wiki-mesta/aplikacije Polipedia.eu, ki bo mlajšim Evropejcem omogočalo, da se povežejo prek spleta in tam razpravljajo o tematikah evropske demokracije in civilne družbe ter s tem okrepijo lastno zavedanje o evropskem državljanstvu.

PoliPedia je zasnovana s strani mladih za mlade, z namenom vzpostaviti temeljno bazo znanja za demokratične procese, civilno participacijo in aktivno produkcijo znanja s strani uporabnikov in sodelujočih. Glavna ideja je, da mladi skupaj ustvarjajo vsebino z razporeditvijo in uporabo širokega spektra aplikacij družbenih omrežij (video, avdio datoteke, fotografije, komentarje, označbe, povezave, ipd.).

Drugi cilj projekta je vzpostavitev spletnega wiki-mesta/aplikacije Polipedia.si, ki predstavlja lokalizacijo wiki-mesta polipedia.eu in primer možne razširitve wiki-mesta, ki bo zajelo državljanske tematike v slovenskem nacionalnem kontekstu.

Polipedia: Online civic education je mednarodni projekt, ki se je pričel letos in je podprt s strani Evropske komisije v okviru Youth in Action programa, ki ga izvajajo štirje partnerji, in sicer Demokratični center Dunaj, ICT&S center na salzburški univerzi, Univerza v Ljubljani (Fakulteta za družbene vede) in Mladinski svet Slovenije.

Projekti

Smart eDemocracy Against Fake News


Mreza-NVO-VID-tehnologije


Pametni glas NVOPametni glas NVO


European Citizens Crowdsourcing


Dnevi-VID-2015-informacijska-druzba


e-participacija-evropska-unija


Evropska drzavljanska pobuda


puzzled by policy


Ljudski protesti na svetovnem spletu

E-novice INePA

Arhiv Novic >>

Kontakt

Naslov: Povšetova ulica 37, 1000 Ljubljana
Tel: (+386) 41 365 529
E-pošta: info@inepa.si

Uspešne prakse

Državljanski forum Evropske razprave
e-participacija.si
predsedovanje.si

O nas

Prispevamo k razvoju demokracije in sodelovanju javnosti z družbeno inovativno uporabo interneta. Zavod INePA (Inštitut za elektronsko participacijo) je prva profesionalna nevladna organizacija na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje kompleksnih partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Spremljaj nas

Navigacija: Home
Komentarje omogoča aplikacija DISQUS