Zavod Inštitut za elektronsko participacijo - INePA

Slovensko
English language

Na konferenci OpenDays 2012 tudi o e-demokraciji

  • PDF

Winnovate1

Inštitut za elektronsko participacijo se je 29. februarja udeležil konference OpenDays 2012 – prvega tovrstnega dogodka v Mariboru na temo vloge brezžičnih tehnologij pri vključevanju v informacijsko družbo.

Cilj konference je bil vzpodbuditi različne akterje k razmišljanju o tem, kako izkoristiti hiter razvoj sodobnih tehnologij ter jih s predstavljenimi inovativnimi projekti vtkati v družbeno sfero in tako pospešiti informiranost, dostopnost in aktivno udeležbo posameznikov, organizacij in podjetij v razvoj družbe.

Inštitut za elektronsko participacijo je sodeloval na okrogli mizi "Družbeni vplivi sodobnih tehnologij", kjer je bilo govora o brezžični kulturi, odprti kodi v nevladnem sektorju in e-demokraciji. Glede slednje so bili v razpravi izpostavljeni demokratični učinki elektronske participacije, dostopnost do informacij, uporabniška prijaznost spletnih orodij za vključevanje v demokratične postopke in pregled razvoja elektronske demokracije v Sloveniji z vidika nevladnih organizacij in javne uprave.

Zanimivost dogodka je bilo zbiranje rabljenih prenosnikov v okviru projekta Za-nič kišta: s prenosnikom do opolnomočenja, ki ga izvaja KUD Anarhiv v koprodukciji z Javnim zavodom Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture, programski sklop Urbane brazde.

Konferenco je organizira Razvojna agencija Sinergija. Sinergija je slovenski partner v mediteranskem projektu WiNNOVATE (MED program), katerega namen je krepitev inovacijske sposobnosti regionalnih in občinskih oblasti v Grčiji, Španiji, Italiji in Sloveniji, s pomočjo prenosa znanja in primerov dobrih praks, kot tudi s predstavitvijo in širjenjem wireless aplikacij in storitev med prebivalci ter razvojno ekonomskimi akterji.

Več o konferenci in programu najdete tukaj.
Program

O nas

Prispevamo k razvoju demokracije in sodelovanju javnosti z družbeno inovativno uporabo interneta. Zavod INePA (Inštitut za elektronsko participacijo) je prva profesionalna nevladna organizacija na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje kompleksnih partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Spremljaj nas

Navigacija: Home
Komentarje omogoča aplikacija DISQUS