Zavod Inštitut za elektronsko participacijo - INePA

Slovensko
English language

Srečanje projektnega konzorcija Puzzled by Policy v Budimpešti

  • PDF

PbP_Budimpesta_INePA_1Prejšnji teden, 15. in 16. februarja, se je v Budimpešti petič zapovrstjo zbral konzorcij Puzzled by Policy, ki je na tiskovni konferenci javno predstavil novo spletno demokratično orodje.

Strokovnjaki projektnega konzorcija, ki ga je s strani Inštituta za elektronsko participacijo zastopal Matej Delakorda, so izrazili pričakovanje, da bo orodje okrepilo zavedanje ljudi o pomenu sodelovanja v demokratičnem procesu oblikovanja javnih politik ter jih motiviralo k e-participaciji v demokratičnih razpravah. Za namen testiranja novega orodja oz. portala je bila izbrana migracijska politika, ki predstavlja aktualno temo po vsej Evropi.

Kot smo že obveščali, je spletna stran zaživela v začetku februarja, osredotoča pa se na štiri pilotne kraje oz. države: Atene (Grčija), Kanarski otoki (Španija), Torino (Italija) in Madžarska.Spletna stran je prav tako dostopna v angleškem jeziku, moderirane spletne razprave pa so avtomatsko prevedene v vse jezike. Poleg sodelovanja v razpravah lahko uporabniki primerjajo svoja migracijska stališča z nacionalnimi in EU migracijskimi politikami, pa tudi s stališči drugih deležnikov.

Vključite se v projekt Puzzled by Policy s klikom na http://join.puzzledbypolicy.eu
Obiščite spletno stran projekta s klikom na http://www.puzzledbypolicy.eu/
Postanite prijatelji projekta na facebooku in sledite na twitterju
Sporočilo za javnost (eng.)

Projekti

Smart eDemocracy Against Fake News


Mreza-NVO-VID-tehnologije


Pametni glas NVOPametni glas NVO


European Citizens Crowdsourcing


Dnevi-VID-2015-informacijska-druzba


e-participacija-evropska-unija


Evropska drzavljanska pobuda


puzzled by policy


Ljudski protesti na svetovnem spletu

E-novice INePA

Arhiv Novic >>

Kontakt

Naslov: Povšetova ulica 37, 1000 Ljubljana
Tel: (+386) 41 365 529
E-pošta: info@inepa.si

Uspešne prakse

Državljanski forum Evropske razprave
e-participacija.si
predsedovanje.si

O nas

Prispevamo k razvoju demokracije in sodelovanju javnosti z družbeno inovativno uporabo interneta. Zavod INePA (Inštitut za elektronsko participacijo) je prva profesionalna nevladna organizacija na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje kompleksnih partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Spremljaj nas

Navigacija: Home
Komentarje omogoča aplikacija DISQUS