Zavod Inštitut za elektronsko participacijo - INePA

Slovensko
English language

Povezovanje državljanov z migracijsko politiko - Začetek projekta Puzzled by Policy

  • PDF

Logo-puzzled-by-policyLjudje smo vsak dan postavljeni v situacije, ki jih določajo nacionalne in EU politike, čeprav se ne zavedamo, katere so in kako vplivajo na naša življenja, vse pogosteje pa se z njimi tudi ne strinjamo. Ena izmed teh politik je migracijska politika, ki se je prek evropskega projekta Puzzled by Policy (slo. Zmedeni od politike) lotevamo s ciljem izboljšati trenutno situacijo pomanjkljive vključenosti posameznikov in javnosti, katerih se politika migracij dotika posredno ali neposredno.

Puzzled by Policy s sloganom “Pomagamo vam, da postanete del EU” predstavlja uporabnikom prijazno spletno mesto, ki je začelo delovati včeraj, 8. februarja, in kjer lahko izvemo več o migracijskih politikah ter sporočimo svoja stališča o aktualnih problemih, povezanih z migracijami v EU (delavska migracija, študentska migracija, ilegalna migracija, združevanje družin, dovoljenja za bivanje itd).

Čeprav je platforma prilagojena štirim pilotnim državam Grčiji, Madžarski, Italiji in Španiji, je prav tako dostopna v angleškem jeziku, moderirane spletne razprave pa so avtomatsko prevedene v vse jezike. Poleg sodelovanja v razpravah lahko uporabniki primerjajo svoja migracijska stališča z nacionalnimi in EU migracijskimi politikami, pa tudi s stališči drugih deležnikov.

Lokalni, nacionalni in evropski odločevalci so izrazili podporo projektu Puzzled by Policy, prisluhnili bodo rezultatom moderirane razprave, kar se bo lahko odrazilo v vplivu na oblikovanje migracijskih politik in zakonodaje.

Vidnost in dostopnost projekta na spletu omogoča Puzzled by Policy programski vtičnik, katerega lahko uporabniki namestijo na katerokoli družbeno omrežje, spletni dnevnik ali spletno stran.

Zakaj je spletna stran zanimiva tudi za Slovenijo? Tudi Slovenija se sooča z različnimi problemi na področju migracij, ki dobivajo v času gospodarske in finančne krize dodatne razsežnosti, te pa so odvisne od mednarodnih in nacionalnih družbeno-političnih in ekonomskih odnosov. Prav zato so opozorila, pogledi in komentarji z vseh držav zelo pomembni.

Vključite se v projekt Puzzled by Policy s klikom na http://join.puzzledbypolicy.eu

Obiščite spletno stran projekta s klikom na http://www.puzzledbypolicy.eu/

Postanite prijatelji projekta na  facebooku in sledite na twitterju.

Dodatne informacije:
Projektni koordinator: Deirdre Lee, NUI Galway, Irska, tel.: +353 (0)91 495336, e-naslov: deirdre.lee@deri.org
Nacionalni koordinator: Matej Delakorda, INePA, tel. 041 945 148, e-naslov: matej.delakorda@inepa.si

“Puzzled by Policy” je podprt s strani Evropske komisije v okviru Competitiveness and Innovation Framework Programme (CIP) – ICT Policy Support Programme (ICT PSP). Projekt vodi Digital Enterprise Research Institute (DERI) v NUI Galway, celoten konzorcij pa sestavlja 12 partnerjev z devet evropskih držav (Grčija, Madžarska, Irska, Portugalska, Slovenija, Španija in Velika Britanija). Projekt se je začel 1. oktobra 2010 in bo trajal tri leta.

Projekti

Smart eDemocracy Against Fake News


Mreza-NVO-VID-tehnologije


Pametni glas NVOPametni glas NVO


European Citizens Crowdsourcing


Dnevi-VID-2015-informacijska-druzba


e-participacija-evropska-unija


Evropska drzavljanska pobuda


puzzled by policy


Ljudski protesti na svetovnem spletu

E-novice INePA

Arhiv Novic >>

Kontakt

Naslov: Povšetova ulica 37, 1000 Ljubljana
Tel: (+386) 41 365 529
E-pošta: info@inepa.si

Uspešne prakse

Državljanski forum Evropske razprave
e-participacija.si
predsedovanje.si

O nas

Prispevamo k razvoju demokracije in sodelovanju javnosti z družbeno inovativno uporabo interneta. Zavod INePA (Inštitut za elektronsko participacijo) je prva profesionalna nevladna organizacija na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje kompleksnih partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Spremljaj nas

Navigacija: Home
Komentarje omogoča aplikacija DISQUS